Cecilie Cathrine Takle

Førsteamanuensis

Kontor:
E1026 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

• Barne- og ungdomslitteratur
  • Fantastisk litteratur
  • Fantasy

Aktuell med artikkelen "Tove Janssons bildebok Vem ska trösta knyttet? som heltedikt" i tidsskriftet Barnboken.

Arbeidserfaring

• Litteraturpedagog og kursutvikler ved Norsk barnebokinstitutt
  • Universitetslektor nordisk litteratur Universitetet i Agder (vikariat)
  • Gjennomføringsstipendiat i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo
  • Høgskolelektor i norsk ved Høgskolen i Telemark/Høgskolen i Sørøst-Norge (nå USN)
  • Norsklærer gjennom Bemanningshjelpen i Oslo
  • Assistent i skole og SFO ved barneskole.
  • Andre oppdrag og engasjementer:
    • Konsulent for utvikling av nettstudiet i samtidslitteratur ved Norsk barnebokinstitutt
    • Fagdommer for Norges forskningsråd i forskningskonkurransen Unge Forskere
    • Gjesteforelesninger om fantasylitteratur ved Universitetet i Oslo, Universitetet i Sørøst-Norge og Høgskolen i Østfold
    • Fagkonsulent i undervisningsfilm om norrøn litteratur og fantasy for NDLA
    • Forskerkontakt for Holbergprisen i skolen
    • Skribent og bokanmelder for barne- og ungdomslitteratur i Bokvennen Litterær Avis
    • Frilansskribent i Norsk Barneblad, Unikum og Bokvennen Litterær Avis

Faglige interesser

Barne- og ungdomslitteratur

Fantasy

Bildebøker

Forfatterskap:

• Maria Parr
  • Astrid Lindgren
  • Siri Pettersen
  • Gabriel Scott

Prosjekter

Tilknytta forskningsgruppa for barne- og ungdomslitteratur ved UiA.

Vitenskapelige publikasjoner

• Takle, Cecilie (2022). Urbane grenseoverskridelser. Om fantasy og skrivestartere. Elevene og litteraturen : Estetisk lesing på barnetrinnet. ISBN: 9788202718848. Cappelen Damm Akademisk. 11.
  • Takle, Cecilie Cathrine; Rustad, Hans Kristian Strandstuen (2021). Tove Janssons bildebok Vem ska trösta knyttet? som heltedikt. Barnboken. ISSN: 0347-772X. 44doi:10.14811/clr.v44.627.
  • Bjørkøy, Aasta Marie Bjorvand; Takle, Cecilie Cathrine (2018). Fra egobevissthet til økobevissthet. Om Siri Pettersens roman Bobla. Fantastisk litteratur for barn og unge. ISBN: 978-82-450-2296-4. Fagbokforlaget. Kapittel 9. s 145 - 155.
  • Takle, Cecilie Cathrine (2017). Honour Codes in Fantasy Literature. Literature and Honour. ISBN: 9788215029566. Universitetsforlaget. 11. s 217 - 233.
  • Takle, Cecilie Cathrine (2022). Fortellerteknikk i Harry Potter og de vises stein.
  • Takle, Cecilie (2021). Innføring i fantastisk litteratur.
  • Takle, Cecilie Cathrine (2018). The Girl with No Tail. Stigma and Shame in The Raven Rings.
  • Takle, Cecilie Cathrine (2018). Honor Codes, Gender and Violence in Fantasy Literature.

Ekspertområder

Sist endret: 3.06.2022 13:06