Berit Martha Christel Huntebrinker

Stipendiat

Kontor:
E2009 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Jeg jobber som PhD stipendiat innenfor litteraturvitenskap med fokus på norske bildebøker og tegneserier fra et økokritisk perspektiv. Min bakgrunn er en M.A. in allmenn og sammenlignende litteraturvitenskap, nordisk og latinamerikastudier fra Goethe-Universitetet i Frankfurt am Main.

Mine forskningsspørsmål er hvordan multimodale tekster for unge lesere forteller om forskjellige konsepter av økoborgerskap og hvordan visuelle og verbale narrative strategier forholder seg til hverandre. Jeg bruker økonarratologi for å undersøke formale narrative strukturer som fokusserer på relasjoner mellom mennesker og verden de bebo.

Faglige interesser

Økokritikk / Environmental Humanities

bildebøker og tegneserier

Nordisk samtidslitteratur

grenser og liminalitet i litteratur

Vitenskapelige publikasjoner

• Huntebrinker, Berit (2020). Narrating environmental citizenship: social responsibility in Lise Myhre's "Nemi".

Sist endret: 4.06.2021 10:06