English version of this page

From Isolation to Inclusion (I2I)

I hele Nordsjøregionen opplever mange mennesker sosial isolasjon og/eller ensomhet. Dette er et sammensatt problem, og for å finne en løsning kreves handling fra flere ulike etater for å kunne redusere det på en vellykket måte.

Formål

Den offentlige sektoren strever med å adressere et så komplekst problem. I2I vil fokusere på innovasjon innen tjenestelevering (inkludert bruk av ny teknologi, for eksempel serious gaming, apper, chatbots, VR/AR) ved å samle organisasjoner og samskape løsninger med målgruppene.

Derfor er det overordnede målet i I2I å forbedre innovasjon innen sosiale tjenesteleveranser for å fremme sosial inkludering og motvirke ensomhet i NSR-samfunn og nabolag.

Prosjektbeskrivelse

De involverte NSR-regionene vil øke kapasiteten til offentlige myndigheter til å utvikle innovative tjenester og gi dem nye verktøy og løsninger for å forbedre sosial inkludering og bekjempe ensomhet. Målet er å oppnå dette ved å gjøre eksisterende tjenester mer integrerte og forbedre tverrsektorielt samarbeid ved å bruke en brukerorientert tilnærming med quadruple helix og metoder for tjeneste-/meddesign.

Transnasjonalt samarbeid øker både effektiviteten og fremmer bredere tenkning for å stimulere innovasjon. Det gir en testarena for innovative, lokalsamfunnsbaserte tiltak og verktøy, og skaper mer effektive tjenester for innbyggerne samtidig som det øker bevisstheten om problemet i NSR. Det øker også innovasjonskapasiteten i offentlig sektor i regioner rundt Nordsjøen for å håndtere sosial isolasjon.

Besøk vår nettside for mer informasjon.

Resultater

Prosjektet From Isolation to Inclusion har jobbet for å minske ensomhet i samfunn og nabolag i nordsjøregionen. Sammen med sine partnere har de jobbet for å hjelpe offentlig sektor å tenke nytt om sosial inkludering. Dette har de gjort ved å koble sammen akademia, kommuner, bedrifter og dem som er påvirket av sosial isolasjon.

I løpet av de siste tre og et halvt årene har I2I-prosjektet vært med på å forandre samfunnet, ved å skape sterkere bånd mellom folk og nabolagene deres. Gjennom ulike tiltak og aktiviteter har prosjektet fått folk til å engasjere seg mer, noe som gjør at flere føler seg inkludert. I2I-partnerne har jobbet direkte med innbyggerne for å finne ut hva de trenger, og har brukt smarte verktøy som personprofiler og prototyper. Dette samarbeidet har gjort det mulig å lage tiltak som virker og som kan vare.

Samarbeidet mellom I2I-partnerne har ført til nye måter å jobbe på, som gjør at alle kan lære av hverandre og prøve ut nye ideer. Dette har gjort at I2I er ledende innenfor å finne på nye måter å hjelpe samfunnet på, med aktiviteter som passer for alle. Historiene om suksess i prosjektet er ikke bare imponerende - de er også viktige nyheter. Den klare historien om inkludering har blitt godt mottatt, og sørger for at de som gir tjenester ser hvor viktig slike aktiviteter er. Ved å fortelle detaljerte historier om hva som har fungert, gir I2I en oppskrift på suksess som andre kan følge. Med en plan som dekker flere land har I2I-prosjektet gjort en stor forskjell - over 500 personer sier at de føler seg mindre isolerte takket være tiltakene.

I2I er opptatt av samarbeid og inkludering, og har fått med seg mange forskjellige grupper for å løse viktige samfunnsproblemer. Selv om det å løse vanskelige samfunnsproblemer kan ta tid, så er det viktig å ikke gi opp. I2I har vist at det er mulig å gjøre en forskjell, og de deler gjerne erfaringene sine med andre for å hjelpe flere mennesker og samfunn. Når det gjaldt prosjektet sitt mål om å forbedre tiltak og tjenester for sosial inkludering har Arendal kommune og UiA fokusert på tre hovedgrep; KOMP (digital løsning for sosial kontakt), AKT Svipp (transporttjeneste for eldre) og ”Måltider og informasjon” (sosialt arrangement for eldre ved frivillighetssenteret). 

Følgende kortfilm summerer opp høydepunktene fra prosjektet:

Emneord: Helse- og sosialfag
Publisert 5. apr. 2024 08:16 - Sist endret 14. juni 2024 08:16