The course is connected to the following study programs

  • HR in Norwegian Working Life

Teaching language

Norsk

Recommended prerequisites

  • ORG213-G Arbeidsmiljø og HMS
  • JU-207-G Individuell arbeidsrett

Course contents

Emnet vil ha et særskilt fokus på utfordrende og vanskelige saker innen HR. Den vanskelige samtalen og konflikter på arbeidsplassen vil ha en sentral plass i dette emnet. Studentene vil få en begrepsmessig innføring i hva en konflikt er, hvordan konflikter kan forebygges, samt behovet for rutiner og dokumentasjonskrav når konflikter på arbeidsplassen forekommer. Rutiner for varsling og håndtering av mobbing og trakassering på arbeidsplassen vil bli tematisert, samt bruk av faktaundersøkelser ved arbeidsplasskonflikter.

 

Konflikter på arbeidsplassen kan også føre til behovet for en personalsamtale. Studentene vil bli introdusert for hva en personalsamtale er og hvordan den kan organiseres. I tillegg til konflikthåndtering, kan sykefraværsoppfølging var en utfordring i praksis. Det er mange plikter og rettigheter personalansvarlig må kjenne til, og det kan oppstå dilemma når man skal tilrettelegge på arbeidsplassen. Mange ledere har behov for HR-støtte for å kunne etterleve prinsippene om et mer inkluderende arbeidsliv, samt det er behov for mer kompetanse om psykiske helse og tilrettelegging på arbeidsplassen. Til slutt vil studentene få en innføring i det nye regelverket knyttet til GDPR (General Data Protection Regulation) og hva det innebærer for personalansvarlig og HR med tanke på ansattes personvern.

Learning outcomes

Etter fullført emne skal studenten:

  • Ha kunnskap om og kunne analysere de mest sentrale utfordringene i praktisk HR-arbeid.
  • Kunne anvende begrepsapparatet knyttet til konflikter og varsling, herunder mobbing og trakassering.
  • Ha en grunnleggende forståelse for behovet for systematikk og dokumentasjon i HR-arbeidet.
  • Kjenne til hvilke lover og regler som regulerer de mest sentrale utfordringene.
  • Kunnskap om praktisk håndtering av disse utfordringene.

Examination requirements

Minimum 80 % oppmøte i forhold til de praktiske øvelsene. Mer informasjon gis i Canvas.

Teaching methods

I tillegg til ordinære forelesninger vil undervisningen være sentrert rundt casearbeid hvor studentene får trening i å møte ulike utfordringer gjennom rollespill og gruppesamlinger. Rollespill vil også anvendes for å gi studentene en opplevelse av den vanskelige samtalen og personalsamtalen. Det vil være obligatorisk å delta i gruppesamlingene og rollespillet.

Evaluation

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Admission for external candidates

Nei

Assessment methods and criteria

Eksamen er to-delt: Deleksamen 1 er en gruppebasert 48-timers hjemmeeksamen som teller 40 %. Deleksamen 2 er en individuell muntlig eksamen som teller 60 %. Bokstavkarakterer A-F.

Last updated from FS (Common Student System) June 30, 2024 11:44:59 PM