Gå til hovedinnhold

Mat for små mager

-et prosjekt for økt kompetanse i matlaging blant småbarnsforeldre, for bedre spisevaner og helse blant barna -

Mat for små mager ble gjennomført fra 2012 til 2015 og er en randomisert, kontrollert intervensjonsstudie. Det betyr at deltakerne tilfeldig ble delt i to grupper, en som fikk være med på matlagingskurs og en gruppe som ikke fikk det. Gjennom dette prosjektet ønsket vi å øke foreldres kunnskaper, ferdigheter og bevissthet rundt tillaging og servering av sunn og variert hjemmelaget mat til sitt spedbarn. Barna var i alderen 6-12 måneder da intervensjonsgruppen deltok på kurs. Hovedmålet var å undersøke om matlagingskurs hadde effekt på barnas kosthold, vektutvikling og fettstoffer i blodet. Prosjektets langsiktige mål var at barn skal lære å spise variert og ha god helse. På denne siden finner du oppskrifter, kurspakke og bilder fra studien. Resultatene er under bearbeidelse og de vil også bli lagt ut her.

Norske Kvinners Sanitetsforening har sponset prosjektet ved Universitetet i Agder

Mat for små mager

Kontaktpersoner