14. mai 2022

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Det norske bibelbeltet — geografiske og kulturhistoriske perspektiver

Lørdagsuniversitetet i Kristiansand - logo.

14 mai
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet er populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Foredragene blir holdt med utgangspunkt i egen forskning og/eller egne erfaringer med utdanning og forskning. Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere.

Aktuelle tema blir presentert og diskutert i en uformell setting. Her kan du både få en kopp kaffe og påfyll av kunnskap.

Tid: Lørdager kl. 13.00  Sted: Teateret, Kongens gate 2

Plassbegrensing. Det er stor pågang, så vær tidlig ute for å sikre deg plass. Billetter (gratis) hentes i baren på Teateret fra klokka 11:00 samme dag.

Bjørg Seland (arkivbilde)

Tema: Det norske bibelbeltet — geografiske og kulturhistoriske perspektiver

De store folkebevegelsene som vokste fram på 18- og 1900-tallet, kom hver på sitt vis til å prege tenkesett og samfunnsliv i Norge.

Men de fikk skiftende gjennomslag utover i landet, noe som i sin tur skulle gi grunnlag for kulturelle motsetninger og nedfelle seg i valgsosiologiske mønstre.

Den kristelige lekmannsrørsla fikk sterkest oppslutning i de sør- og vestlige kystområdene.

• Hvorfor ble det slik?
  • Hva var det med sør- og vestlendingene som gjorde dem til så ivrige pietister?

Om foredragsholderen:

Bjørg Seland

er professor emerita i historie ved Universitetet i Agder.

Emnet folkebevegelser og motkulturer står sentralt i hennes forskning, med særlig vekt på lekmannsrørsle og bedehuskultur.

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Teateret
UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal, Kristiansand og Risør

Program for alle byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet