14. mai 2022

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Flekkefjord: Bak sinnets slør – Hva er hjernen, og hvordan kan et fysisk organ skape persepsjon, bevissthet og minner?

Lørdagsuniversitetet i Flekkefjord - logo.

14 mai
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Fri entré

Hva holder de på med på universitetet? Forsker de på noe interessant og nyttig? Den andre lørdagen i måneden inviterer Universitetet i Agder (UiA) til samtaler om ny kunnskap og forskning i Spira, biblioteket. Lørdagsuniversitetet er et tilbud med populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Her blir aktuelle tema presentert og diskutert i en uformell setting. Her risikerer vi alle å lære noe nytt.Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere. Her risikerer vi alle å lære noe nytt. Arrangementet varer i ca. halvannen time.

Hanne og Tor Stensola (Arkivfoto: Olav Breen)

Tema: Bak sinnets slør

Foredragsholdere

Hanne og Tor Stensola

Nevrovitenskap er et relativt nytt forskningsfelt som bringer sammen mange forskjellige fagdisipliner for å forstå de biologiske mekanismene som skaper mentale fenomen.

I denne presentasjonen skal vi ta en reise gjennom nevrovitenskap og utforske hvordan vi som forskere får innsikt i hjernefunksjon. Reisen tar oss også til hvilke spørsmål som er i fronten av dagens og morgendagens nevrovitenskap, samt hva vår egen forskning fokuserer på.

Om foredragsholderne:

Hanne og Tor Stensola

er førsteamanuenser og et par fra Kristiansand som har brukt de siste 15 årene på å forske på hjernen. De gjorde doktorgradsarbeidene sine i Edvard og May-Britt Mosers laboratorium i Trondheim, og har nå kommet tilbake til Sørlandet for å starte et nevrovitenskapelig forskningsmiljø på UiA.

Se også: Dette er Tor og Hanne Stensola (UiA.no 2021)

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Flekkefjord kommune og kultursenteret Spira

UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal og Kristiansand.

Program for alle byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet