0
Hopp til hovedinnhold

Tidspunkt

14. mai 2022
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Pris

Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Flekkefjord: Bak sinnets slør – Hva er hjernen, og hvordan kan et fysisk organ skape persepsjon, bevissthet og minner?

Lørdagsuniversitetet i Flekkefjord - logo.

Tidspunkt

14 mai
kl 13:00 - 14:30

Legg til kalender

Påmeldingsfrist

Ingen frist angitt

Pris

Fri entré

Hva holder de på med på universitetet? Forsker de på noe interessant og nyttig? Den andre lørdagen i måneden inviterer Universitetet i Agder (UiA) til samtaler om ny kunnskap og forskning i Spira, biblioteket. Lørdagsuniversitetet er et tilbud med populærvitenskapelige foredrag av forskere ved Universitetet i Agder. Her blir aktuelle tema presentert og diskutert i en uformell setting. Her risikerer vi alle å lære noe nytt.Vi lover varierte tema og hørverdige foredragsholdere. Her risikerer vi alle å lære noe nytt. Arrangementet varer i ca. halvannen time.

Hanne og Tor Stensola (Arkivfoto: Olav Breen)

Hanne og Tor Stensola (Arkivfoto: Olav Breen)

Tema: Bak sinnets slør

– Hva er hjernen, og hvordan kan et fysisk organ skape persepsjon, bevissthet og minner?

Foredragsholdere

Hanne og Tor Stensola

Nevrovitenskap er et relativt nytt forskningsfelt som bringer sammen mange forskjellige fagdisipliner for å forstå de biologiske mekanismene som skaper mentale fenomen.

I denne presentasjonen skal vi ta en reise gjennom nevrovitenskap og utforske hvordan vi som forskere får innsikt i hjernefunksjon. Reisen tar oss også til hvilke spørsmål som er i fronten av dagens og morgendagens nevrovitenskap, samt hva vår egen forskning fokuserer på.

Om foredragsholderne:

Hanne og Tor Stensola

er førsteamanuenser og et par fra Kristiansand som har brukt de siste 15 årene på å forske på hjernen. De gjorde doktorgradsarbeidene sine i Edvard og May-Britt Mosers laboratorium i Trondheim, og har nå kommet tilbake til Sørlandet for å starte et nevrovitenskapelig forskningsmiljø på UiA.

Se også: Dette er Tor og Hanne Stensola (UiA.no 2021)

 

Arrangører:

Universitetet i Agder i samarbeid med Flekkefjord kommune og kultursenteret Spira

UiA har lørdagsuniversitet i Arendal, Flekkefjord, Grimstad, Mandal og Kristiansand.

Program for alle byene finner du på www.uia.no/loerdagsuniversitetet